Met verschillende basis materialen als onderstructuur worden de kronen ambachtelijk met keramiek opgedragen. Per situatie kijken we welk type keramiek het beste toepasbaar is. Wanneer een legering de basis is, gebruiken we keramiek van Creation, Shofu of Authentic. Bij het gebruik van Zirkonium, werken we met Creation en E-max porselein en bij het gebruik van Lithium disilicaat gebruiken we E-max Ceramics.

<< Terug

Kronen & Facings.

Individueel opgebakken.

Bakken aan de stoel

Om de tanden nog beter te individualiseren en om nog beter in te kunnen spelen op de wensen van de patiënt, bieden we, tegen een meerprijs, de mogelijkheid om met de patiënt erbij de kroon te

vervaardigen en af te maken.

<< Terug

Monolitische kronen

Dit zijn volledig anatomisch vormgegeven kronen, vervaardigd uit één materiaal. De juiste morfologie is bij dit type kroon zeer bepalend. Door de juiste verwerking van het gekozen materiaal, zijn we ook bij dit type kroon,  in staat steeds meer esthetisch te werken. Voorbeelden van een monolitische kroon zijn: conventionele goud kroon, Lithium disilicaat; bijvoorbeeld E-max, Zirkonium; bijvoorbeeld Cube zirkonium, Hybride kroon; bijvoorbeeld Vita Enamic en composiet, vaak gebruikt voor temporaire kronen.

<< Terug

Implantaat kronen

Op praktisch elk implantaat systeem zijn we in staat een esthetisch en functioneel werkstuk te vervaardigen. Door middel van software kunnen we vanaf  de eindfase terug rekenen naar een ideale implantaat positie.

<< Terug

Vier seizoenen

Na een master class bij Klaus Muterthies hebben we zijn filosofie over de vier seizoenen doorgevoerd binnen ons

laboratorium. We kunnen het leven opdelen in de vier seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. Tevens

kunnen we het gebit opdelen in deze 4 fases.

 

Zo kan het zijn dat iemand in de herfst van zijn of

haar leven, een gebit situatie heeft van de lente.

<< Terug

Volledige rehabilitaties vergen veel werk en planning vooraf. Vaak beginnen we met studiemodellen of eerste fase mondscans. Zorgvuldige communicatie met de tandarts en patiënt over de doelstellingen die gehaald kunnen worden, is in deze fase essentieel. In het laboratorium vervaardigen wij een ideale set-up  waarbij vaak een beetverhoging wordt doorgevoerd.  De nieuwe situatie wordt temporaire bij de patiënt in de mond over gezet, waarna de nieuwe situatie gedurende een langere periode nauwlettend in de gaten wordt gehouden.

 

Tussentijds worden mondscans gemaakt om alle veranderingen te kunnen waarnemen. In deze fase zijn we samen met de tandarts en de patiënt  veelvuldig aan het finetunen . De finale mondscan van de tijdelijke voorziening gebruiken we in het laboratorium als basis voor het definitieve werkstuk. Op deze manier zijn we in staat te werken aan volledig functioneel en esthetisch herstel in de mond.

<< Terug

Volledige rehabilitaties